Házasság 2.0


– Hozd vissza a szikrát!


Testi-lelki-kapcsolati wellness hétvége pároknak


2019-ben már 7. alkalommal rendezzük meg a testi-lelki-kapcsolati wellness hétvégét.

A hétvége témája:
Házasság 2.0 – hozd vissza a szikrát a kapcsolatotokba!

Az előadásokon körbejárjuk azokat a fontos kérdéseket, amelyek 5-10-15-20 év után is újra csillogásra bírják a szemedet, amikor a társadról és a kapcsolatotokról beszélsz.


A hétvége témáját a Házasság 2.0 című legújabb könyvem ihlette, amelyet sokan az eddigi legjobb könyvemnek tartanak.
Sikerét jelzi, hogy az első félévben több mint 1.500 példányban kelt el.Prof. Dr. Bagdy Emőke, pszichológus

"Ez a könyv sorsfordító jelentőségű lesz a számodra. A jeles pár- és családterapeuta szerző bebizonyítja, hogy nem katasztrófákra, válásra van szükség az újrakezdéshez és a boldogság visszanyeréséhez, hanem megújulásra, megújításra. Fájnak-e már eléggé a hiányok és elég erős-e a megújulás vágya?
Ha igen, akkor vágj bele, hozd ki a legjobbat abból, ami a tiéd!"

Süveges Gergő, újságíró

"Újratervezés? Mögöttünk már tizensok, előttünk még huszonsok. Gyerekek a maguk útján, karrierünk szépen menetel – házasságunk meg az útszélen. A házasság újratervezésénél talán csak egy fontosabb van: hogy az útitervekből konkrét lépések legyenek. Most már van hozzá útikönyvünk is."

Skrabski Fruzsina, Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője

"Ebben a könyvben végre visszaköszön apám tanítása, ami az volt, hogy a legnagyobb szabadság, ha saját döntésedből felállítod a kereteidet és abban azt teszel, amit akarsz. Mihalec Gábor könyve is erről a döntésről szól, amit bárki, bármikor megtehet és boldogan élhet. Köszönöm ezt a könyvet!"

Lackfi János író, költő

"Aki elkötelezett kapcsolatban, tíz-húsz-harminc-negyven év után is izzó szerelemben szeretne élni, annak Mihalec Gábor szakszerű, humoros, érzékletes stílusban megírt könyvei nélkülözhetetlenek. Az ilyen mű igazi nehézfegyverzet a házasságunkért folytatott harcban."

Uzsalyné Pécsi Rita PhD, neveléskutató

"Hiánypótló. Mert értéket közvetít, mai hangvételű, szakmailag is hiteles, közérthető. Aki a kapcsolódás elején tart, annak azért, hogy meg se álljon a 2.0 verzió alkalmazásáig. Aki már benne van a sűrűjében, annak új lendület, akik pedig megelégelték és kifelé tartanának belőle – otthagyva csapot-papot, ásót-kapát… – nos nekik igazi örömhír."

Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója

"Letehetetlen. Élvezetes, lendületes, olyan példákkal, amelyekben magadra vagy a barátaidra ismersz. Érzed, hogy valós problémákra valós választ ad. Dr. Mihalec Gábor jó orvosként nem azt ígéri hogy meggyógyít, hanem azt, hogy segít Neked saját erőből meggyógyulnod. Hogy kezedbe vedd a sorsod és irányításod alá vond az életed."

dr. Mészáros Ádám, párkapcsolati mediátor

"Kötelező olvasmány minden házaspárnak. A tartós házasság egyik titka, hogy a kapcsolati mélypontokra közös munkával, fejlődéssel, nézőpontváltással válaszoljunk. A könyv szellemisége, gyakorlati példái és ötletei hasznos útmutatót adnak ehhez. Ajánlom azoknak, akik szeretnék bebiztosítani kapcsolatuk jövőjét, és egy boldogabb, igazi szövetségen alapuló házasságban szeretnének élni."

A hétvége során a következő témákat járjuk körbe sok konkrét példával és gyakorlattal:

- A szeretet döntés kérdése
- A fű zöldebb lesz, ha locsolod
- Szexuális integritás újratöltve
- Egymás elfogadásának lélektana
- Az ajtócsapkodáshoz nem kell ész
- Új házasság egy új szövetségben

Természetesen az előadások mellett bőven jut idő a pihenésre, játékra, feltöltődésre és a szálloda wellness szolgáltatásainak élvezetésre is. Sőt szombat este az előadóteret táncházzá alakítjuk és átengedjük magunkat Győry-Zelencsuk Tímea vezetésének, aki világbajnoki döntős latin táncos, és oktatói munkájában kifejezetten párokra szakosodott, hogy a tánc eszközével segítsen még közelebb kerülni egymáshoz. Az elmúlt két wellness hétvégén hatalmas sikert aratott, még olyanokat is meg tudott mozgatni, akik addig kétballábasnak hitték magukat.
Az előadóról

Dr. Mihalec Gábor, párterapeuta vagyok.

Munkámban számtalanszor átéltem már, hogy apró változtatások egy kapcsolat működtetésében milyen hatalmas különbséget jelentenek a pár boldogságérzetében és a házasságuk várható élettartamában. Ebből a felismerésből táplálkozik a meggyőződésem, hogy a jó házasság nem a véletlen vagy a szerencse műve, hanem két ember összehangolt, tudatos munkájának a közös gyümölcse.
Mi magunk alakítjuk a kapcsolatunkat naponta a tetteinkkel, szavainkkal, hozzáállásunkkal. Ezért óriási hatalmunk van a kapcsolati sorsunk felett. A legtöbben mégis úgy élik le az életüket, hogy nem élnek ezzel a hatalommal.
Amióta ezt felismertem, élethivatásommá tettem, hogy minél több emberrel megosszam ezt a tudást.

Éveken át tartó kapcsolaterősítő munkámat 2018-ban Kopp-Skrabski díjjal jutalmazták.
Az indoklásban elhangzott: "Mihalec Gábor saját példáján is munkáján keresztül is sokat tesz a házasság, a gyermekvállalás és a család értékének megerősítéséért és megtartásáért"

Évente több mint 100 előadást tartok Magyarországon és Európaszerte 4 nyelven.
Akikhez nem jutok el személyesen, azoknak párkapcsolati bestseller könyveimben foglalom össze felismeréseimet.

Magam is gyakorló férj vagyok, 24 éve élünk boldog házasságban Dórival.
Legnagyobb szakmai visszaigazolásom pedig az, hogy az elvek, amelyeket hirdetek és megélek, a gyerekeim (Viktor és Boglárka) párkapcsolataiban is pozitívan visszaköszönnek.