Budapest, Lurdy Ház,
2020. szeptember 27.

Gyűrű-kúra Szülőakadémia

AMIKOR...

- aranyhörcsögöt veszel... kiguglizod, hogy mivel etesd.
- kiskutyát veszel... megnézed A csodálatos kutyadokit.
- gyereked születik... fizetsz egy kört a haveroknak.

Szerinted jól van ez így?
Megy ez neked ennél jobban is!
A legfontosabb tudnivalók, amiket senki más nem mond el neked, egyetlen napba sűrítve.
Gyakorló és leendő szülőknek, nagyszülőknek!

aboutimg
aboutimg
aboutimg

Híres emberek mondták

a szülőségről:

 

John M. Gottman

"A gyermek vizeletéből 80%-os pontossággal lehet következtetni a szülők házasságának minőségére."

Franklyn D. Roosevelt

"Nem készíthetjük elő a jövőt a gyerekeink számára, de legalább felkészíthetjük a gyerekeinket a jövőre.

Carl G. Jung

"A gyermeket az neveli, amit a felnőtt tesz, nem pedig az, amit mond."

Billy Graham

"A gyermek, akinek megengedik, hogy tiszteletlen legyen a szüleivel, senki iránt sem fog tiszteletet tanúsítani."

Johann Wolfgang von Goethe

"Csak két maradandó dolgot adtahunk át a gyermekeinknek: gyökereket és szárnyakat."

Sigmund Freud

"Nem ismerek nagyobb gyermekkori szükségletet, mint az apa védelme iránti szükségletet."

Miért jó ez neked?


- Amikor gyermeked születik, a védőnő és a Kismamák nagykönyve megtanít szoptatni, pelenkázni, fürdetni, altatni, stb. Mindent megtanulsz, ami segít életben tartani a gyermekedet. Ez nagyon fontos,

DE SENKI SEM TANÍT MEG ARRA, HOGY:
- Hogyan maradj szerelmes a társadba annak ellenére, hogy szülővé váltatok?
- Hogyan óvd meg a gyermekedet attól, hogy szexuális bántalmazás áldozatává váljon?
- Hogyan állíts számára ésszerű és számonkérhető korlátokat, amelyeken belül megélheti a bizalmat és a valódi szabadságot?
- Hogyan fektesd le már kisgyermek korában a későbbi boldog házasságának az alapjait?
- Hogyan adj át számára olyan lelki értékeket, amelyek megtartják kritikus helyzetekben?
- Hogyan éld meg a saját szükségleteidet akkor is, ha a valaki másnak a szükségletei mindennél fontosabbak?

Kőkemény – néha akár élet-halál – kérdések ezek, amelyekkel a legtöbben nem mernek szembenézni, aztán csak azt látják, hogy a gyerekük és a házasságuk is elindul a lejtőn...

Nálatok nem kell így lennie!

A szeptember 27-i tréningen megtanítalak azokra a szülői műhelytitkokra, amelyek a saját családomban is megóvtak sok lehetséges krízistől.
De el fogom mondani a hibáimat is, hogy neked ne kelljen elkövetned őket ahhoz, hogy tanulj belőlük.

Te döntesz: Hagyod magadat és a családodat sodorni az árral, vagy kezedbe veszed a hatalmad a kapcsolati sorsod felett?

VÉLEMÉNYEK

Mi történik a tréningen?

A Gyűrű-kúra azzal tűnt ki minden korábbi párkapcsolati tréning közül, hogy hatékonyságáról elsőként készült tudományos vizsgálat. A vizsgálat bizonyította, hogy a párkapcsolat sikeres működtetéséhez szükséges készségek könnyen megtanulhatók és tartósan átalakítják a felek egymáshoz való viszonyát, ezzel pedig tartósan növekedési pályára állítják a kapcsolatot. A vizsgálatot a Károli Gáspár Egyetem doktori tanácsa 100%-os eredménnyel, "summa cum laude" minősítéssel hagyta jóvá.

Ezen az egésznapos tréningen a Gyűrű-kúrán jól bevált módszert követjük, ám ezúttal a két kérdésre kihegyezve:
- Hogyan segíthetem a gyermekemet ahhoz, hogy önmaga legjobb változatává váljon?
- Hogyan maradjunk házaspárként közel egymáshoz a szülői kihívások közepette is?


E két témakör köré csoportosítva gyűjtöttem össze a legmegbízhatóbb forrásokat, a legmeggyőzőbb kutatásokat és a leghatékonyabb technikákat, amelyeket játszva, sok nevetéssel tanultok meg és próbáltok ki.

Ijedségre persze semmi ok, nem kell senkivel semmilyen részletet megosztanotok a kapcsolatotokból, a gyakorlatokat mindenki a párjával végzi el, a csoportos feladatok pedig önkéntes alapon működnek. Tudom, hogy férfiak számára ez különösen kényes kérdés, ezért ígérem, senkit sem fogok kényelmetlen helyzetbe hozni. Férfiként magam sem szeretem, ha mások előtt faggatnak az érzelmi életemről, ezért másokat sem hozok ilyen helyzetbe.

Az előadásokon megmutatom:
1. Hogyan maradjak szerelmes annak ellenére, hogy szülő lettem?
Ebben az előadásban azzal az alapvető dilemmával fogunk szembenézni, amelyen a legtöbb kezdő pár elcsúszik: Hogyan maradjunk közel egymáshoz úgy, hogy közben a gyermekeinknek is mindent megadunk? Miért van az, hogy a férfiak által elkövetett legtöbb megcsalás a gyermek 0 és 3 éves kora között következik be, amikor a feleség annyira sebezhető, és hogyan előzhetjük meg? Mivel adjuk a legtöbbet a gyermekünknek, azzal ha őt szeretjük, vagy azzal ha a szülőtársunkat? Tányleg igaz, hogy "Első a gyerek?"

2. Az érzelmileg intelligens gyermeknevelés ábécéje
Az előadás John Gottman 20 évig tartó kutatására épül, amelyből kiderül, hogy 4 féle szülői stílus létezik, amely alapján előre prognosztizálni lehet, hogy a gyerek mennyire lesz sikeres az életében, milyen tanuló lesz belőle, milyen lesz az egészsége és milyen minőségű párkapcsolatot fog tudni kialakítani. A kulcs az érzelmi intelligencia. Ám mit jelent ez a gyereknevelés mindennapi helyzeteiben? És melyik szülői stílust képviselitek ti ketten? Megtudjátok az előadásból.

3. Szexuális nevelés a születéstől az érettségiig
Tudtad, hogy már a pelenkázással is szexuális nevelést végzel? Ha orrcsavargatva, undorogva pelenkázol, akkor azt az elapérzést ülteted el a gyerekedben, hogy a nemisége rossz, szégyellnivaló, csúnya dolog. Ha pedig mosolyogva, énekelve pelenkázod, akkor máris tettél valami fontosat azért, hogy felnövekedése során igent mondjon önmagára és a testére, annak minden alkatrészével együtt.

Aztán jönnek az egyre nehezebb kérdések:
Mit tegyek, ha a szomszéd kislánnyal egymás nemi szervét nézegették?
Hogyan kezeljem, ha rajtakaptam, hogy pornót nézett?
Mit válaszoljak, amikor megkérdezi tőlem, hogy a kisbaba miként kerül be az anyja hasába?
Hogyan készítsem fel arra, ha egyszer találkozik egy pedofillal?
Homokba dughatod a fejed naivan, abban reménykedve, hogy ez veled soha sem fog megtörténni, vagy előre felkészülhetsz a legjobb válaszokkal és megoldásokkal.

4. Hogyan neveljem jó emberré?
Mindenki jó emberré akarja nevelni a gyerekét, de milyen is egy JÓ ember?
Milyen a jellemes ember? Mitől válik valaki azzá?
A véletlen műve, vagy a szülők által hitelesen átadott értékrend eredménye?
Annyi jellemtelen felnőttel találkozunk a közéletben, az üzleti világban, sőt még a legnemesebbnek hitt hivatásokban is. Miért lenne a te gyereked a következő? Nem tudsz minden pillanatban ott lenni mellette, hogy megvédd és elmondd neki mi a jó és mi a rossz, de átadhatsz neki olyan értékeket, amelyek akkor is megtartják, ha te nem vagy mellette. Közben tippeket adok a helyes fegyelmezésre, és megtanítalak a kaktuszölelés művészetére is.

5. És én hol vagyok?
Érezted már szülőként, hogy mindenkinek a szükséglete fontosabb a tiédnél? Ha nem, akkor vagy nem vagy őszinte, vagy még nincs gyereked. Szülőnek lenni piszkosul kemény meló! És senki sem készített bennünket fel rá!
Meddig kell elmennem az önzetlen adásban?
Mikor gondolhatok végre egy kicsit magamra is?
Hogyan teremthetek én-időt magamnak?
Mondhatok néha nemet is?

Mindezt nemcsak elméleti síkon mutatom be, hanem gyakorlati példákkal, filmrészletekkel, saját tapasztalatokkal illusztrálva. A gyakorlatok pedig segítenek az új ismereteket azonnal átültetni a valós élet síkjára. A napon végigkísér benneteket a személyes feladatgyűjteményetek is, amelyben konkrét megoldásokat visztek haza, így egy következő konfliktusban csak elő kell venni a kidolgozott lépéseket és teljesen más forgatókönyv alapján fogjátok a helyzetet a kívánt végkifejlet felé vinni, mint korábban.

Egy élmény az elmének, a szívnek, a fülnek...

 

A gyakorlatok alatt élő zene szól, hogy a többiek ne hallják azt, amiről ti ketten beszélgettek.

serviceicon

Leggyakoribb fenntartások és azokra adott őszinte válaszok

serviceicon

1. Nekünk nincsenek problémáink, nincs erre szükségünk


Nagyszerű! Akkor bizonyára pontosan tudod azt is, hogy a jó kapcsolat nem magától jó, hanem attól, hogy mindketten energiát, időt, figyelmet és esetenként még pénzt is fektettek bele. Olyan ez, mint az autó. Nemcsak akkor visszük szervízbe, amikor lötyög és kotyog benne valami, hanem minden 15.000 km után szervízeltetjük, hogy hosszú távon is jó maradjon.

serviceicon

2. Az én párom soha sem venne részt egy ilyenen


Elismerem, ez egy kemény dió – különösen férfiaknál. Ám, ha látja mennyi előnye származik neki is abból, ha a kapcsolatotok egy szinttel feljebb kerül, ha megízleli, hogy egy kis munkával mennyivel élvezetesebbé és inspirálóbbá válik a szerelmi életetek, akkor hidd el, örömmel fog részt venni rajta. Mutasd be neki ezeket az előnyöket és figyeld a reakcióját! A legtöbben egy ilyen élmény után máskor is eljönnek egy kapcsolaterősítő tréningemre.

serviceicon

3. Én senki előtt nem akarok a kapcsolatunkról beszélni


Nem is kell! A tréning nem olyan, mint egy alkoholista csoportterápia a filmekből: “Sziasztok, Józsi vagyok és alkoholista.” Senkivel sem kell megosztani semmit a kapcsolatotokról. A gyakorlatok szűk körben zajlanak, a kapcsolatotokról csak egymással beszélgettek négy szem között a tréning során!

serviceicon

4. Ez túl drága egyetlen napért


Attól függ, mihez képest. Az autóm kötelező szervízéért (alig egy órát dolgozott rajta a szerelő) legutóbb 38.000 forintot hagytam ott. Egy valamire való randit aligha lehet kihozni 10.000 forint alatt (és az csak egy randi). Egy válásnak csak a bírósági illetéke 30.000 forint (nem beszélve az ügyvédek óradíjáról). Egy 10 alkalomból álló párterápia pedig több százezerbe kerül. Ezekhez képest a tréning ár/érték aránya kifejezetten jó, különösen ha befektetésnek tekintjük, ami több évre megváltoztathatja a kapcsolatot.

serviceicon

5. Nem tudjuk hova tenni a gyerekeket


Gyűrű-kúra tréning ide vagy oda, ezzel a kérdéssel valamit kezdeni kell! Egy párnak szüksége van kettesben töltött időre akkor is, ha gyerekei vannak. Enélkül a kapcsolatot hamar felőrli a mindennapi mókuskerék. Az ökölszabály: heti egy este, havi egy nap, negyedévente egy hétvége, évente egy hét. A gyerekfelügyeletet tehát hosszú távon mindenképp meg kell oldani.


AZ ELŐADÓ

DR. MIHALEC GÁBOR párterapeuta vagyok.

Küldetésemnek tekintem, hogy visszaadjam a pároknak és családoknak a hatalmat a kapcsolati sorsuk felett. Ehhez gyűjtöm a leghasznosabb technikákat, a legütősebb kutatási eredményeket szerte a világon. Igyekszem a legjobbaktól tanulni, hogy ezt a tudást hazahozzam és megosszam a magyar párokkal. Tanulmányutaim nemcsak Európa számos országába vittek el, de jártam képzéseken és konferenciákon Dél-Afrikában, az USÁ-ban és a Távol-Keleten is.

Ezt a hozzáállásomat díjazta
a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány azzal, hogy nekem adományozta a 2018-as Kopp-Skrabski díjat. Az indoklás szerint: "Mihalec Gábor saját példáján és munkáján keresztül is mérhetetlenül sokat tesz a házasság, a gyermekvállalás és a család értékének megerősítéséért és megtartásáért. Valamint pár- és családterapeutaként több száz kapcsolatot és házasságot mentett vagy alapozott meg."

A sikeres párkapcsolat és családi élet megvalósításának tudását
hirdetem könyvekben (a magyar kiadások mellett munkáim megjelentek angolul, lettül, szlovákul és csehül), előadásokon és tréningeken (magyarországi rendezvényeim mellett idén tartok tréningeket Németországban, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában és Svájcban is német és angol nyelven).

A szakmai ismeretek mellett
nagyon fontos számomra a személyes hitelesség. Ezt várom el azoktól, akiktől tanulok és ezt igyekszem nyújtani azoknak, akiket tanítok.

23 éve élünk boldog házasságban
Dórival. Egy tini (Bogi, 17) és egy fiatal felnőtt (Viktor, 22) gyermekünk van.

chooseusimg

Időpont: 2020. szeptember 27., 10:00 és 18:00 óra között
Helyszín: Budapest, Lurdy Ház. 4-es terem,
(1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14. I. emelet Rendezvényközpont)

REGISZTRÁCIÓ


Regisztrálj máris és zsebeld be a koránkelő kedvezményt!

A teljes részvételi díj 90.000 forint páronként

(tehát nem egyénenként, hanem kettőtöknek összesen).


Azonban díjazzuk a gyorsaságot, ezért ha május 31-ig jelentkeztek, kevesebb mint féláron, azaz 40.000- ért vehettek részt az eseményen.

 

Július 15-ig történő regisztráció esetén Earlybird kedvezménnyel 45.000 forintért vehettek részt!

Augusztus 15-ig Postponer kedvezménnyel 60.000 forintért vehettek részt.
Augusztus 16-án a teljes ár lép érvénybe.

 

A regisztráció csak 15.000 forint előleg elküldésével együtt érvényes! A fennmaradó összeget a helyszínen készpénzben tudod kifizetni (kártyás fizetésre sajnos nem lesz lehetőség). Az előleget kérlek küldd a 11773353-01319325 OTP bankszámlára (kedvezményezett: Dr. Mihalec Gábor). A közleménybe írd be a neved és a "Gyűrű-kúra" címet!  Lemondás esetén a részvétel más párokra átruházható. Meg nem jelenés vagy lemondás esetén az előleget nem tudjuk visszafizetni.
Abban a valószínűtlen helyzetben, amennyiben a koronavírus járvány miatt nem lehetne megtartani a rendezvényt, az eseményt online tartjuk meg, vagy visszautaljuk az előleget.

 

Nagyon várom a találkozást!