Budapest, Lurdy Ház, 2018. június 3.

Gyűrű-kúra kommunikációs tréning pároknak

TUDTAD, HOGY...

- a legfontosabb kapcsolati készség a hatékony kommunikáció?
- a kommunikáció minőségétől függ a legjobban, hogy boldog vagy-e a kapcsolatban?
- a kommunikáció a legkönnyebben fejleszthető kapcsolati készség?
- ennek ellenére a legtöbben gondolkodás nélkül követik egy életen át azokat a mintákat, amelyek már a szüleiknél sem működtek?

... és ha még megfűszerezzük hatékony konfliktuskezelési technikákkal, akkor a kapcsolatotok legyőzhetetlen lesz!

aboutimg
aboutimg
aboutimg

Vezető szakértők mondják

a kommunikációról és a konfliktuskezelésről:

 

David H. Olson

"Kutatásunk szerint a legnagyobb különbséget boldog és boldogtalan házasságok között a kommunikáció minősége jelenti. A boldog párok 6x elégedettebbek a kommunikációjukkal, mint a boldogtalanok."

John M. Gottman

"Hogy mikor fedezik fel végre a női Viagrát? Már régen piacra dobták! Úgy hívják: MEGHALLGATÁS."

Susan M. Johnson

"A legnagyobb változások akkor kezdődnek el, amikor megtanuljuk kifejezni a mélyebb érzelmeinket, és – talán életünkben először – meghalljuk, hogy a másik igazán mit is érez."

Bryan Craig

"A párkapcsolat minőségét az mutatja a legjobban, hogy a felek miként kezelik a különbözőségeiket."

Virginia Satir

"Két személy nem képes addig igazán emberi, beteljesítő kapcsolatra lépni egymással, amíg nem szembesültek a különbözőségeikkel és nem kezelték azokat sikeresen."

Andreas Bochmann

"A kommunikáció az a csatorna, amely két ember kapcsolatát létrehozza és szabályozza."

Miért jó ez neked?


- Sokszor hallom, hogy "én nem olyan típus vagyok" vagy "nálunk sosem volt divat az ilyesmi," hogy "mi szavak nélkül is megértjük egymást", meg "ha szeretjük egymást, a többi úgyis magától jön."

- A valóságban azonban ezek árulkodó jelei annak, hogy az érintett tart a változástól, foglya a szüleitől ellesett mintázatoknak, vagy tehetetlen és fogalma sincs, hogyan csinálhatná jobban.

- Ha felismered az eddig tudattalanul követett mintázataidat és új, hatékony megoldásokra cseréled őket, eddig soha nem tapasztalt hatalmad lesz a kapcsolati sorsod irányítására.

VÉLEMÉNYEK

Mi történik a tréningen?

A Gyűrű-kúra azzal tűnt ki minden korábbi párkapcsolati tréning közül, hogy hatékonyságáról elsőként készült tudományos vizsgálat. A vizsgálat bizonyította, hogy a párkapcsolat sikeres működtetéséhez szükséges készségek könnyen megtanulhatók és tartósan átalakítják a felek egymáshoz való viszonyát, ezzel pedig tartósan növekedési pályára állítják a kapcsolatot. A vizsgálatot a Károli Gáspár Egyetem doktori tanácsa 100%-os eredménnyel, "summa cum laude" minősítéssel hagyta jóvá.

Az egésznapos tréningen bemutatjuk a leghatékonyabb kommunikációs és konfliktuskezelési technikákat, amelyeket játszva, sok nevetéssel tanultok meg és próbáltok ki. Ijedségre persze semmi ok, nem kell senkivel semmilyen részletet megosztanotok a kapcsolatotokból, a gyakorlatokat mindenki a párjával végzi el, a csoportos feladatok pedig önkéntes alapon működnek.

Az előadásokon megmutatom:
- Mi a különbség a mesterpárok és a katasztrófapárok között?
- Hogyan válaszoljunk a párunknak olymódon, hogy az közelebb hozzon minket a másikhoz ahelyett, hogy szembefordítana egymással?
- Milyen az agresszív, a bizonytalan és a magabiztos kommunikációs stílus a házasságban?
- Miben különbözik egymástól az önérvényesítés a hivatali ügyintézővel és a társsal szemben?
- Miről szólnak a viták igazán? Hogyan férhetünk hozzá a konfliktus valódi tartalmához?
- Miként változhatnak a konfliktusok intim élménnyé, a botlókövek lépcsőfokká?
- Hogyan őrizhetjük meg a nyugalmunkat egy feszült helyzetben, hogy a konfliktust nyugvópontra, ne pedig robbanásra vigyük?
- Hogy néz ki a bókolás és a pozitív érzelemkifejezés mesterfoka?

Mindezt nemcsak elméleti síkon, hanem gyakorlati példákkal, filmrészletekkel, saját tapasztalatokkal illusztrálva. A gyakorlatok pedig segítenek az új ismereteket azonnal átültetni a valós élet síkjára. A napon végigkísér benneteket a személyes feladatgyűjteményetek is, amelyben konkrét megoldásokat visztek haza, így egy következő konfliktusban csak elő kell venni a kidolgozott lépéseket és teljesen más forgatókönyv alapján fogjátok a helyzetet a kívánt végkifejlet felé vinni, mint korábban.

Egy élmény az elmének, a szívnek, a fülnek...

 

A gyakorlatok alatt élő zene szól, hogy a többiek ne hallják azt, amiről ti ketten beszélgettek.

serviceicon

Leggyakoribb fenntartások és azokra adott őszinte válaszok

serviceicon

1. Nekünk nincsenek problémáink, nincs erre szükségünk


Nagyszerű! Akkor bizonyára pontosan tudod azt is, hogy a jó kapcsolat nem magától jó, hanem attól, hogy mindketten energiát, időt, figyelmet és esetenként még pénzt is fektettek bele. Olyan ez, mint az autó. Nemcsak akkor visszük szervízbe, amikor lötyög és kotyog benne valami, hanem minden 15.000 km után szervízeltetjük, hogy hosszú távon is jó maradjon.

serviceicon

2. Az én párom soha sem venne részt egy ilyenen


Elismerem, ez egy kemény dió – különösen férfiaknál. Ám, ha látja mennyi előnye származik neki is abból, ha a kapcsolatotok egy szinttel feljebb kerül, ha megízleli, hogy egy kis munkával mennyivel élvezetesebbé és inspirálóbbá válik a szerelmi életetek, akkor hidd el, örömmel fog részt venni rajta. Mutasd be neki ezeket az előnyöket és figyeld a reakcióját! A legtöbben egy ilyen élmény után máskor is eljönnek egy kapcsolaterősítő tréningemre.

serviceicon

3. Én senki előtt nem akarok a kapcsolatunkról beszélni


Nem is kell! A tréning nem olyan, mint egy alkoholista csoportterápia a filmekből: “Sziasztok, Józsi vagyok és alkoholista.” Senkivel sem kell megosztani semmit a kapcsolatotokról. A gyakorlatok szűk körben zajlanak, a kapcsolatotokról csak egymással beszélgettek négy szem között a tréning során!

serviceicon

4. Ez túl drága egyetlen napért


Attól függ, mihez képest. Az autóm kötelező szervízéért (alig egy órát dolgozott rajta a szerelő) legutóbb 38.000 forintot hagytam ott. Egy valamire való randit aligha lehet kihozni 10.000 forint alatt (és az csak egy randi). Egy válásnak csak a bírósági illetéke 30.000 forint (nem beszélve az ügyvédek óradíjáról). Egy 10 alkalomból álló párterápia pedig több százezerbe kerül. Ezekhez képest a tréning ár/érték aránya kifejezetten jó, különösen ha befektetésnek tekintjük, ami több évre megváltoztathatja a kapcsolatot.

serviceicon

5. Nem tudjuk hova tenni a gyerekeket


Gyűrű-kúra tréning ide vagy oda, ezzel a kérdéssel valamit kezdeni kell! Egy párnak szüksége van kettesben töltött időre akkor is, ha gyerekei vannak. Enélkül a kapcsolatot hamar felőrli a mindennapi mókuskerék. Az ökölszabály: heti egy este, havi egy nap, negyedévente egy hétvége, évente egy hét. A gyerekfelügyeletet tehát hosszú távon mindenképp meg kell oldani.


AZ ELŐADÓ

DR. MIHALEC GÁBOR párterapeuta vagyok.

Küldetésemnek tekintem, hogy visszaadjam a pároknak a hatalmat a kapcsolati sorsuk felett. Ehhez gyűjtöm a leghasznosabb technikákat, a legütősebb kutatási eredményeket szerte a világon. Igyekszem a legjobbaktól tanulni, hogy ezt a tudást hazahozzam és megosszam a magyar párokkal. Tanulmányutaim nemcsak Európa számos országába vittek el, de jártam képzéseken és konferenciákon Dél-Afrikában, az USÁ-ban és a Távol-Keleten is.

 

A sikeres párkapcsolat megvalósításának tudását hirdetem könyvekben (a magyar kiadások mellett munkáim megjelentek angolul, lettül, szlovákul és csehül), előadásokon és tréningeken (magyarországi rendezvényeim mellett idén tartok tréningeket Németországban, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában és Svájcban is német és angol nyelven).

 

A szakmai ismeretek mellett számomra nagyon fontos a személyes hitelesség. Ezt várom el azoktól, akiktől tanulok és ezt igyekszem nyújtani azoknak, akiket tanítok.


23 éve élünk boldog házasságban Dórival. Egy tini (16) és egy fiatal felnőtt (21) gyermekünk van.

chooseusimg

Időpont: 2018. június 3-a 10:00 és 18:00 óra között
Helyszín: Budapest, Lurdy Ház. 4-es terem,
(1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14. I. emelet Rendezvényközpont)

REGISZTRÁCIÓ


Regisztrálj máris és zsebeld be a koránkelő kedvezményt!

A teljes részvételi díj 70.000 forint páronként

(tehát nem egyénenként, hanem kettőtöknek összesen).


Ha azonban május 20-ig jelentkezel, akkor 25.000 forintos koránkelő kedvezménnyel, tehát mindössze 45.000 forintért vehetsz részt a pároddal együtt az eseményen!

 

Május 20-ig 45.000 forintért regisztrálhatsz,

azután életbe lép a teljes ár.

 

A regisztráció csak 10.000 forint előleg elküldésével együtt érvényes! A fennmaradó összeget a helyszínen készpénzben tudod kifizetni (kártyás fizetésre sajnos nem lesz lehetőség). Az előleget kérlek küldd a 11773353-01319325 OTP bankszámlára (kedvezményezett: Dr. Mihalec Gábor). A közleménybe írd be a neved és a "Gyűrű-kúra" címet!  Meg nem jelenés esetén az előleget nem tudjuk visszafizetni.

 

Nagyon várom a találkozást!